Sötpotatisgryta med karré och koriander

2015-01-13 / 19:57:17

Åh vad dessa dagar varit bra!! Har haft ett helt fantastiskt jullov och hittat på en massa saker varje dag. Även måndag och tisdag har varit underbara trots att skolan börjat eftersom att volleybollträningarna verkligen har gått super och det känns som om både jag personligen och vi som lag utvecklas för varje träning som går. Det är verkligen dagar som dessa som man inser hur mycket man brinner för sporten och allt den för med sig. Är så tacksam över att få spela!
 
I alla fall; på bilden nedan ser ni vad vi åt till middag igårkväll som verkligen var sååå gott! Jag tänkte att eftersom det smakade så bra så bara måste jag dela med mig av receptet så såhär lyder det;
 
 
 
Ingridienser:
4 skivor fläskkarré
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
salt och svartpeppar
400g konserverade hela tomater
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 sötpotatisar
1 citron
1/2 kruka koriander
4 portioner ris eller annat gryn
2 dl matyoghurt
 
Gör såhär:
1. Skär karrén i strimlor.
2. Skala och skiva lök och vitlök.
3. Bryn karrén, löken och vitlöken i oljan i en gryta och låt kanel, spiskummin och cayennepeppar steka med mot slutet. Krydda med salt och svartpeppar.
4. Häll tomaterna och buljongen i grytan och koka upp.
5. Skala sötpotatisarna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i grytan och koka dem mjuka i ca 15 minuter.
6. Koka riset eller vad du nu vill ha till.
7. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Hacka koriandern.
8. Smaka av grytan med citronsaft, salt och svartpeppar.
9. Strö över citronskal och koriander över grytan och servera tillsammans med riset och matyoghurten. Ät!
 
Vi åt det bara som det var men pannbröd till hade varit jättegott. Eller annat tunt knäckebröd. Vad man nu gillar! Hur som helst, källan till receptet hittar ni här och så önskar jag er en fin kväll. Puss och kram!


0 KOMMENTARER . . .
. . . YUM YUM



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback