Italiensk tomatsås

2015-03-01 / 14:32:00

 
Älskar verkligen all mat som kommer från Italien. Kanske främst pasta och pizza. Kan äta det när som helst, och när jag vaknade idag var jag så himla sugen på pasta att jag gjorde det till lunch! Utgick ifrån ett grundrecept jag hittade på nätet men lade till en massa annat också så här nedan har ni min variant! Lätt en tio-poängare: 
 
Ingridienser:
500g krossade tomater
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
2 msk tomatpuré
4 msk olivolja
Ca 2 tsk socker
1/2 dl finhackad färsk basilika + några kvistar finhackad timjan
1/3 dl riven parmesan + lite extra att toppa med
Valfri pasta
 
Gör såhär:
1. Finhacka vitlöken och schalottenlökarna och fräs dem i en kastrull i olivolja tills de blir gyllenbruna.
2. Häll i tomaterna och tomatpurén och låt koka på svag värme under lock i minst 40 minuter.
3. När det gått 40 minuter, smaka av tomatsåsen med salt, peppar och socker.
4. Koka pastan.
5. Häll i basilikan, timjan och parmesanen i tomatsåsen.
6. Lägg upp och servera med riven parmesan och några basilikablad på toppen.
7. Ät upp!
 
 
Puss på er, hoppas ni tycker om denna tomatsås lika mycket som jag.


0 KOMMENTARER . . .
. . . YUM YUM



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback