ROME

2015-08-14 / 19:22:00

 
Kameraklicken ovan är alla tagna under tre fina dagar i Italiens huvudstad Rom - en härlig stad med massor utav gelaterior, restauranger och småbutiker. Rom är tyvärr en väldigt turistig stad vilket jag inte alls tyckte om men staden i sig var oerhört vacker med alla gamla byggnader och kyrkor som ståtligt bredde ut sig lite överallt. Colosseum och Sankt Peterskyrkan är två måsten att besöka om man är i Rom tycker jag och vi blev inte ett dugg besvikna av att lägga tid på att besöka de platserna. Det var verkligen mäktigt att gå in i kyrkan och att äntligen se Colosseum med egna ögon.
 
Rom får annars + för shoppingen, atmosfären och vädret (kanske inte just mellan klockan 11-15 med den skållande hettan dock...) men - för alla turister och lite halvdålig mat (maten var verkligen mycket bättre i Florens men det kommer jag till i nästa Italien-inlägg).
 
Ett tips för shopping är i alla fall att strosa längs med gatan Via del Corso och att handla runt områdena nära Spanska trappan/Fontana Di Trevi. Gelateriorna serverar alla bra glass men min absoluta favorit var den som hette GROM - en glasskedja som hade butiker lite överallt i Rom. Själva maten var ingen höjdare någonstans faktiskt då mycket var likadant och nästan lite tråkigt men de flesta restauranger är riktigt bra på pizzor så det kan jag rekommendera. Sist av allt så tipsar jag alla om att inte missa Colosseum, Forum Romanum, Spanska trappan, Fontana di Trevi (som tyvärr var avstängd för renovering när vi var där) och att äta massor av äkta italiensk glass, pasta med tomatsås och pizza!
 
Next up: Florens! Tills dess: Kramar i massor till er!


2 KOMMENTARER . . .
. . . BILDERKommentarer
Postat av: Emma Engström

Vill gärna åka dit! Men det är ju kul att du varit där i alla fall även om du kanske inte vill dit igen :D

Svar: Jaa precis!!:)
Matilda

2015-08-20 @ 18:46:01
URL: http://engstromemma.devote.se
Postat av: Skogsraah ☾

Åh vilka fina bilder :)

Svar: Tackkk!!:)
Matilda

2015-08-21 @ 11:39:12
URL: http://skogsraah.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback